Historien bak Riviera Real Estate

Riviera startet med en drøm om å flytte til Spania. Nå hjelper vi andre med å gjøre det samme.

May 12, 2024

Eventyret om Riviera startet høsten 2023 da Benedicte Haugaard og Leif Kristian Fykerud bestemte seg for å ta tre måneder av foreldrepermisjonen i Spania, rettere sagt La Nucia, Costa Blanca nord. Planen var å korte ned vinteren og nyte litt sol og varme, men allerede etter en måned begynte paret å gå på visninger.

Etter å ha kikket på kalde murhus, slitne oppussingsobjekter, overprisede tomter og usikre byggeprosjekter fant de endelig drømmeprosjektet Turquesa Homes i Alfaz del Pi. Et vedlikeholdsfritt smarthus på tre etasjer, med isolert trekonstruksjon, betongfinish og solcellepanel. Med egen etasje til barna oppe, alle relevante oppholdsrom i nærheten av hage og basseng på grunnflaten, og en kjeller som er perfekt for gjester eller hjemmekontor – eller begge deler.

Med fem minutters kjøretur til den norske barnehagen på Costa Blanca, og i gangavstand til den norske skolen var paret solgt. At prosjektet ligger sydvendt og har sol hele dagen var heller ikke et minus. Sjøutsikten fra andre etasje var en fin bonus, sammen med de trygge gatene, parkene og lekeplassene i nærheten. Kjemien med utbyggeren, tyske Chris, gjorde at paret signerte kontrakten og startet byggeprosessen.

Et halvt år senere stod huset klart, uten å ha støtt på ett eneste problem underveis – til tross for mange endringer i planene og en lang ønskeliste med tilvalg. Utbygger Chris og byggmester Claudio var alltid tilgjengelig på telefon og meldinger, og gjorde de endringene vi ønsket underveis, enten det gjaldt å bygge nytt vaskerom utendørs, endre kjøkkenfronter og benkeplate eller bygge en svær bunker til oppvarmet basseng.

Det gode forholdet som oppstod mellom paret og utbygger forplantet seg i et nytt prosjekt, nemlig Riviera. Nå jobber de sammen med et team i Norge for at flere så enkelt som mulig skal få oppleve å bo i varmen i et moderne funkishus på Costa Blanca. Sammen har de funnet et team av utbyggere, advokater, rådgivere, selgere og notarius som hjelper deg med byggeprosessen, NIE-nummer, residencia og søknader om lån i spanske banker. Det er en papirmølle, men de klarte det – og er her for deg som ønsker å gjøre det samme.

Nylige innlegg