Hvorfor Costa Blanca?

Vurderer du å flytte til Costa Blanca? Les mer om alle fordelene med å flytte til dette flotte området.

June 4, 2024

COSTA BLANCA

Grunnleggerne av Riviera har lang fartstid som reiselystne eventyrere, og hadde forelsket seg i både Italia og Florida, men etter at de fikk barn endret de synet på hva som var viktig i et lokalmiljø – både strukturelt og sosialt.

På Costa Blanca har de ikke bare et godt offentlig helsevesen, men er du godt forsikret kan du velge blant private klinikker på øverste hylle. Her har de i tillegg norske tannleger og leger som følger det norske barnevaksineprogrammet.

Av utdanning har de spanske offentlige skoler, internasjonale skoler, samt. tre norske barnehager og tre norske skoler, plassert på Rojales, Albir og Alfaz. Her kan du velge og vrake: vil du at barna skal forberede seg på et liv i Norge, velger du kanskje de norske skolene. Er planen å bosette seg fast i Spania kan det være en fordel å velge spansk, offentlig skole for språk og integrering. Er du usikker, eller ønsker en mer Montesorri-tilnærming på utdanningen, velger du kanskje AIS - Altea International School.

I tillegg til å ha et godt helsevesen og utdanniningssystem, er de kjent for sitt spesielle klima. Costa Blanca nord ligger i en bukt omringet av fjell, og området er kjent for å være i snitt fem grader kjøligere enn resten av landet om sommeren, og fem grader varmere på vinteren. Fjellene er også kjent for å stanse regnvær og stormer, og man kan ofte se skyene stoppe bak fjelltoppene. Her dyrkes det blant annet appelsiner, sitroner, avokado, og annen frukt og grønt kan du kjøpe kortreist og økologisk i områdets mange marked. Her finner du også nyfanget fisk, og kjøtt fra forskjellige nærliggende gårder. Visste du at en av bøndene i Polop spiller klassisk musikk for de frittgående kuene sine?

Noe av det beste med Costa Blanca nord er at alt ligger i umiddelbar nærhet. Bor du i Alfaz har du kun fem minutter med bil ned til den autentiske gamlebyen, Altea. Like bortenfor Altea finner du havnebyen Mascarat og Calpe. Kjører du 40 minutter til finner du Denia – her går det ferjer til blant annet Ibiza og Formentera. Ferjene tar kun to timer, og er gratis med elbil. Ønsker du å gå langs promenaden med verdens beste kaffe eller gå deg en tur til fyret, er det kun 5 minutter å kjøre til Albir. Ved siden av Albir ligger Benidorm, for de som ønsker seg sandstrender eller kanskje en tur på byen. Vis a vis finner du shoppingmekkaet Finestrat med flotte møbler, elektronikk og butikker som Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear etc. Kjører du 10 minutter til kommer du til den fargeglade byen Villa Joyosa. Med palmer og lekeplasser på nydelige sandstrender finner du noe for alle. I tillegg til dette må vi skryte av områdets mange parker. Bare en kjøretur unna finner du dyreparken Terra Natura, badelandet Aqua Natura, tivoliet Terra Mitica, dyrepark og aquariumet Mundomar, Mazeland labyrintpark og dyrereservatet Safari Aitana hvor du kan kjøre inn til dyrene og få en privat tour for å klappe både sjiraffer og elefanter.

Det bor mange nordmenn på Costa Blanca, hvilket betyr at det bugner av norsk mat i mange av butikkene. Er du redd for at du kommer til å savne Mills majones eller kaviar, leverpostei, makrell i tomat, Toro, rømme eller Fun Light kan du trekke pusten nå.

Nordmenn på Costa Blanca har også en egen evne til å tiltrekke seg både vennskap og businessmuligheter, og det gryr av folk som har tatt seg et friår, er midt i start-up fasen eller ønsker seg nytt nettverk. Her skal du ikke se bort ifra at du plutselig havner i en padel-turnering eller på tacokveld med nye venner. Visste du forresten at gjennomsnittsnordmannen har gått fra å være pensjonister til 30–40 åringer?

Vi gleder oss til å ta deg imot på nydelige Costa Blanca!

Nylige innlegg